top of page
About
JQ5A4236.JPG

In het kort

Yvonne is een Nederlandse actrice en zangeres, in 2004 afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Muzikaal Theater. In 2014 stond ze in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en ontving ze de 2e juryprijs, waarna ze 2 avondvullende cabaretprogramma’s maakte en door het land tourde. In 2020 werd ze genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het lied ‘La Fin’. Op T.V. speelt ze vele gast- en bijrollen in series en films. Voor Klikbeet maakte en speelde ze in allerlei satirische sketches. In Spaanders en Hotel Hollandia persifleerde ze verschillende bekende figuren zoals Sigrid Kaag, Mona Keijzer, Lieke van Lexmond e.v.a.

Momenteel tourt zij samen met Bastiaan Ragas met de voorstelling In Godsnaam langs de theaters, speelt en maakt ze voorstellingen voor het Concertgebouw.

In 2024 regisseert ze een voorstelling ‘Petite Femme’ in opdracht van Nachtzon Media.

In het lang

Yvonne Maria Catharina van den Eerenbeemt is een Nederlandse actrice en zangeres, geboren in de lente van 1981 in Tegelen, Noord-Limburg. Ze groeide op in Venlo in een muzikale familie en ging naar de Vrije School in Venlo waar ze meer leerde dan alleen bijenwassen en breien. In Eindhoven ging ze naar de middelbare vrije school en bij Theaterplan Eindhoven speelde ze haar eerste voorstellingen. Voor haar rol in de musical Pippin ontving ze de prijs voor jong talent Brabant uit handen van Mary Dresselhuys.

Yvonne werd aangenomen op het conservatorium in Utrecht en op de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater. Ze koos voor de laatste, waar ze in 2004 afstudeerde. Na haar afstuderen maakte ze deel uit van het huisgezelschap van het Fijnhouttheater Los Hyenos, waarmee ze muziektheatervoorstellingen maakte en speelde. Daarnaast speelde ze in voorstellingen van Theater Terra, V&V Entertainment en Studio 100. Op TV was ze als vaste actrice verbonden aan het candid camera programma Trick & Treat en presenteerde ze voor NPO Zapp het programma de Invaller. Tussen 2007 en 2009 maakte en speelde ze met Theatergroep Julia's Junkyard eigen muziektheatervoorstelling Cinema Interno, die hoge ogen gooide op het Fringe Festival Amsterdam. In 2010 speelde ze samen met Eva Crutzen de voorstelling Lola van TG Nieuwe Buren.

Rond 2011 kreeg Yvonne te maken met een burn-out, waardoor ze een tijdje moest stoppen met al haar theaterwerk. Na een periode van rust en herstel besloot ze in 2013 weer langzaam aan de slag te gaan en maakte ze uiteindelijk de voorstelling "Vuile Was", die in 2014 leidde tot haar finaleplek op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Met deze openhartige voorstelling over haar burn-outperiode wist ze de jury en het publiek te raken en won ze uiteindelijk zilver. Daarna volgde een tour langs de grote Nederlandse theaters met haar voorstelling Sirene, een cabaretvoorstelling rondom een brandoefening in het theater. Op TV werd ze regelmatig gevraagd om samen met comedy collega en vriendin Eva Crutzen sketches te maken voor het satirische sketchprogramma Klikbeet.

 

In 2020 werd ze genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer La Fin, dat zij samen met haar broer Sjors schreef.  Haar tweede avondvullende cabaretprogramma Bronst werd in de reprisetour onderbroken door corona. Yvonne besloot daarmee ook dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Ze werd gevraagd voor het cabaret van Spaanders en was wekelijks te zien op zaterdagavond bij BNN/VARA met persiflages van onder andere Sigrid Kaag, Marion Koopmans en Lieke van Lexmond. In 2023 was ze te zien als Mona Keizer in Hotel Hollandia.

Tegenwoordig speelt Yvonne gastrollen in series en films, schrijft ze columns en speelt ze in kindervoorstellingen van het Concertgebouw. Daarnaast presenteert ze regelmatig op evenementen, waar ze vaak ook maatwerk liedjes voor schrijft. Ze staat open voor nieuwe creatieve projecten en opdrachten, dus stuur altijd een bericht bij interesse in een samenwerking.

Showreels
JQ5A3931.JPG
Representation
NETFLIX-01.00_03_35_23.Still011.jpg

Ketak

Zakelijk: Andrea@allstarsagency.nl

Lofzang, liefdesbrief of fanmail mag naar y.eerenbeemt@gmail.com

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page